sâmbătă, 15 iunie 2013

Antrenament- "Lectie de meci" 

Complexitatea jocului de tenis in momentul actual, ne "zdruncina"comportamentul in cadrul antrenamentului , obligandu-ne sa abordam antrenamentul ca pe un meci.
Ar trebui ca toate miscarile pana la lovitură ,de la lovitură inapoi in pozitia initială, precum şi poziţia de lovire in teren, trebuie sa corespundă intocmai miscarilor si poziţiilor dorite in meci.
Tot ceea ce se face pe o perioadă mai indelungată legat de miscare este memorat treptat , indiferent daca aceste exercitii ale miscarilor au fost corecte sau false. In cadrul meciurilor poate fi folosit si va fi folosit doar ceea ce a fost memorat, adica chiar si derularile gresite ale miscarilor.
Daca se permite ca anumite miscări sau parti de miscare sa fie realizate in mod gresit in timpul antrenamentului sau al exercitiilor, acestea vor fi memorate ca amprente mentale defectuase si vor iesi la iveală sub aceasta formă in conditii reale de meci.
In cadrul antrenamentului , multi antrenori cer jucatorului ca dupa o lovitura din deplasare de forehand din coltul terenului , sa-si continue drumul inspre afara si inspre inapoi, pentru a se alinia din nou.
 Pe langa acest lucru, i se mai cere elevului sa mearga cu intregul corp catre minge, acest lucru nu are cum sa functioneze, si cu atat mai putin in acest stadiu, deoarece sunt cerute doua miscari contrare ale corpului in acelasi timp. Astfel sportivul loveste automat spre inapoi, aplecat fiind spre spate, ceea ce nu corespunde nici cursului loviturii si nici realitatii meciului, deoarece dupa o lovitura din coltul terenului, trebuie sa te intorci la mijloc pentru a acoperi terenul, nu sa fugi mai departe spre afara si inspre inapoi.
La lovitura de voleu trebuie avut grijă , ca dupa lovitura jucatorul sa alerge imediat putin inainte, dar mai ales spre mijloc, astfel este memorata treptat stapanirea corecta a situatiei in mod independent de memorarea inconstientă a lucrului corect al corpului.
 Pentru pozitia de pornire si lovire de pe linia de fund , se recomanda sa se stea putin in spatele , pe sau chiar in fata liniei de fund si cu tendinta de a merge mai departe spre interiorul terenului. Daca jucatorului i se permite sa invete intreaga pregatire a tehnicii loviturilor stand mult in spatele liniei de fund, mai tarziu jucatorul va juca tot de acolo si in timpul meciului si s-ar putea sa nimereasca mingiile prea tarziu pe traiectoria ascendenta exercitand astfel prea putina presiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu